Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Motor theorie online oefenen

 

Kawasaki Zephyr 550

Kawasaki Zephyr 550

Foto: Kawasaki

Met de komst van het A2 rijbewijs is de Zephyr 550 ook binnen handbereik gekomen van de motorrijders met het 25kW rijbewijs en vanaf 2014 het A2-rijbewijs. Helaas is de motor al wat jaren oud (begin jaren '90) en daarom minder snel tweedehands te vinden, maar absoluut een plek waard in de lijst met lichte motoren. Het uiterlijk hangt een beetje tussen een retro (klassieker) en naked bike in. Misschien lijkt het zelfs op de voorloper van de Kawasaki ER-5, met een ander blok.

Helaas heb ik geen ervaring met deze Zephyr, maar wel met een Suzuki GSX550, ook een 4-cilinder, dus ik heb wel een beetje een idee hoe dit moet rijden. In principe heeft de motor voldoende vermogen om binnendoor en op de snelweg gewoon lekker vlot te zijn, en zoals het een 4-cilinder betaamd, komt het vermogen pas echt goed los als men hoger in toeren klimt. De Zephyr 550 staat er wel bekend om, om snel te roesten. Let hier dus goed op, als je er eentje op het oog hebt.

 

 

Motortype Viertakt, viercilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 553cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 35kW (48pk)
Gewicht 207kg rijklaar
Tankinhoud 15 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid +/- 170km/u
Rijbewijs A2, A

Meer informatie over de Kawasaki Zephyr 550 zoeken op internet:

Aangepast zoeken

 

 

35kW verzekering ook op uitdraai

 

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hieronder:


© Copyright 2007-2018 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | adverteren | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor.nl op Twitter Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram