Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Motor theorie online oefenen

 

Honda NX250

Honda NX250

Foto: Honda

De Honda NX250 wordt al geruime tijd niet meer nieuw geleverd door Honda, maar het is lange tijd een vrij populaire motor geweest onder de 25kW-rijders en daardoor hier en daar nog vindbaar. De 250cc 1-pitter is een goedkope motor qua onderhoud en ook qua benzineverbruik. 1 op 25, misschien zelfs 1 op 30 is haalbaar. Hoewel dit tegenwoordig een stuk zuiniger kan, blijft het nog steeds een nette waarde. Het blok is erg sterk, zoals we van Honda gewend zijn, het is met normaal onderhoud goed mogelijk om ruim een ton op de klok te zetten.

De topsnelheid hangt af van de wind, als je 130km/u in z'n 5 rijd en je wilt doorschakelen naar de 6e versnelling, dan zakt hij vaak terug naar 120km/u. Toch is het met wind mee en lang wachten mogelijk om 150km/u op de klok te zetten. Dit is echter wel zeer zeldzaam dat dit voor komt, maar een dikke 130km/u is geen probleem voor deze allroad. De motor trekt redelijk vlot op en loopt snel door naar de 100km/u. Al met al een prima motor voor de beginnende motorrijder met een klein budget. Op Marktplaats zijn ze af en toe nog te vinden voor een paar honderd euro.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 249cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 19kW (26pk)
Gewicht 133kg
Tankinhoud 9 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 140-150km/u
Rijbewijs A2, A

Meer informatie over de Honda NX250 zoeken op internet:

Aangepast zoeken

 

 

35kW verzekering ook op uitdraai

 

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hieronder:


© Copyright 2007-2018 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | adverteren | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor.nl op Twitter Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram